duminică, 15 ianuarie 2017

Corpul uman


Interesul pentru aceasta tema a aparut in momentul in care Dia a vazut la Imaginarium jocul din stanga si a parut tare interesata de el. S-a jucat o perioada dar nu pot spune ca a fost ceea ce ne asteptam. Cu toate acestea, interesul ei pentru corpul uman s-a manifestat inca vreo doua sau trei saptamani, suficient timp pentru a ne juca distractiv si educativ impreuna cu prietena ei.



Am inceput cu cea mai distractiva joaca: conturarea reciproca


















Ajutate de cateva enciclopedii am umplut pas cu pas contururile cu cele mai importante si mai interesante informatii.


 Sistemul respirator







 Compozitia sangelui

 



In varianta simplificata: globule rosii, globule albe, trombocite, plasma.



 

Circulatia sangelui


Modelul 3D al inimii (procurat din Spania) ne-a ajutat sa intelegem multe informatii, sa observam complexitatea functiilor inimii si sa ne insusim termeni precum: sange oxigenat, sange neoxigenat, vene, artere. Deazavantajul a fost ca nu a putut fi asamblat exclusiv de copii, fiind atat de complex.





In urma acestor activitati, Dia nu se mai teme de sange (inainte plagea daca vedea chiar si  cea mai mica picatura- teama capatata dupa varsta de 6 ani!) dar a capatat obiceiul de a-si rupe chiar cojitele bubitelor pentru a-l observa. La inceput am crezut ca este doar curiozitatea de a vedea trombocitele (fiind convinsa ca ochii ei de vultur vor bate pana si cele mai bune microscoape), apoi am realizat ca dupa doua luni de zile a ramas la acelasi obicei de a deranja mereu bubitele- perseverent copil!

Sistemul digestiv

 


7 ani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu