duminică, 22 martie 2015

Fosile de animale preistorice

Totul a pornit de la o discutie despre un mamut vazut intr-un desen. Ce era mamutul? De ce nu mai exista? Cum a evoluat? Pentru astfel de momente imi iau din timp diverse figurine, materiale si carti. Cand este interesata de ceva anume si pune insistent intrebari, nu am timp sa plec in oras sa caut ce o intereseaza si nici la calculator nu-mi doresc sa apelez de prima oara. Asa ca am scos toate marile atlase si am cautat imagini. Aveam cateva procurate inca din toamna pentru a raspunde primelor intrebari despre istorie. Setul de animale preistorice de la Safari i-a placut tare mult!


Seria de intrebari a continuat si-n ziua urmatoare si cum nu detin toate raspunsurile din lume, ne-am indreptat spre calculator (traiasca internetul!) si asa am descoperit un documentar minunat pe youtube (Afla totul despre mastodonti- Documentar in Romania). Cand am crezut ca nu o sa i se para interesant si am vrut sa caut ceva mai "simplut", am subestimat-o. L-a urmarit in intregime cu o concentrare care-mi spunea ca fata mea a trecut la alt nivel, iar eu trebuie sa tin pasul. A fost primul ei documentar urmarit in intregime cu atata interes si concentrare!



Seria intrebarilor a continuat vrand de data aceasta sa afle despre fosile... Multe informatii le aflase din documentar dar, parca, tot ar mai fi avut de intrebat... diverse.

"O sa ne lase buni sa sapam in gradina ei la vara sa gasim fosile?"...

Noua ne plac seturile de figurine de la Safari asa ca avem multe. Singurul lor dezavantaj e ca nu respecta intotdeauna proportiile reale intre figurine.


Am gasit un set de excavatie de la D-Toys "Micul paleontolog" pe care i l-am cumparat fara sa fiu prea convinsa ca o sa-i placa. Nu-i prea plac treburile murdare" (la propriu murdare). Pot spune ca a rezistat eroic incercand sa descopere fosilele de dinozaur... si eu, de asemenea, privindu-mi bucataria cum se afunda in nori de praf... Nu-mi imaginam ca un set de excavatie poate sa-mi dea de lucru atatea ore! Am chemat si intariri cand am simtit ca-si pierde interesul- vecini posibil interesati... Nu stiu cum si cand s-a intamplat, dar anumite parti ale scheletului nu s-au mai gasit... Am consolat-o spunandu-i ca nici paleontologii adevarati nu gasesc chiar toate oasele pentru reconstructia scheletului. Tati a luptat eroic si a reusit si puna la un loc toate piesele disponibile sub stricta supraveghere a paleontologului principal. Am obtinut un fel de Stegosaurus cu... trei picioare si jumatate.



5 ani si 5 luni


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu