sâmbătă, 25 octombrie 2014

Unul pentru toti, toti pentru unul!

O colectie minunata de carti de la DPH (Didactica Publishing House) ne retine atentia deja de cateva saptamani. Am mai scris despre cartile colectiei, dar niciuna dintre acestea nu il invata pe copil valorile unei prietenii adevarate precum "Unul pentru toti, toti pentru unul!" scrisa de Brigitte Weninger, o talentata scriitoare si educatoare, si minunat ilustrata de Eve Tharlet. 
Soricelul Sim, simpatic si curajos, indrazneste sa se aventureze in lume, incurajat fiind de sfatul mamei sale care il indeamna sa-si urmeze visul. Desi se impiedica de multe ori si cade, soricelul se ridica si merge mai departe, stiind ca este unic si ca are multe minunatii de descoperit. El se intalneste cu o cartita, o broscuta, cu un arici si un pui de corb, unul mai diferit decat celalalt. Acum isi descopera soricelul adevarata sa chemare caci, observand, cu sufletul sau bun, calitatile fiecarui prieten, reuseste sa ii dea fiecaruia incredere in fortele proprii si sa ceeze o legatura durabila de prietenie cu acestia.







Aceasta este o carte care nu putea fi citita decat in compania prietenilor nostri, bineinteles.

Dupa ce am citit cartea si fiecare si-a spus parerea despre intamplari si personaje, despre secventele preferate si despre alte aspecte considerate importante, am vizionat DVD-ul cartii care poate fi ascultat in patru limbi: romana, engleza, germana si franceza.






Am pregatit cate o masca reprezentand cele cinci personaje ale cartii: broscuta, maestra sariturilor si iubitoare de ploaie, cartita cu un miros excelent, ariciul cu sistemul sau unic de aparare, corbul, prietenul zburator si, bineinteles, soricelul cel istet. 

Pentru fiecare personaj am scris un biletel cu insusirile care il fac unic. Copiii au ales la intamplare cate un biletel, l-au citit sau au rugat un prieten sa-l citeasca, apoi si-au luat mastile corespunzatoare.




Sceneta a inceput!



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu